Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

XXX_Kokosowe kuleczki z indyka w sosie curry z pomidorami, quinoa, frytki z buraka

Burak, Indyk, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Komosa ryżowa, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Cytryna, JAJA kurze, Szczypiorek, JOGURT naturalny 2% tł., Cebula biała, Wiórki kokosowe, Olej rzepakowy, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Sok z cytryny, Imbir, Czosnek, Sól, Kurkuma, Kolendra, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Imbir różowy marynowany, Pieprz czarny, Rozmaryn, Rzepa kiszona po libańsku

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 228 kJ/294 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,5 g
Węglowodany: 27,7 g
w tym cukry: 9,2 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 21,0 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: