Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4 Star

Pieczeń ryżowa ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami, dip z ogórków kiszonych

JAJA kurze, Pieczarka, Szpinak, Jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), SELER naciowy, Ser śmietankowy (MLEKO pasteryzowane, ŚMIETANKA), Ryż brązowy, Cebula biała, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), ŚMIETANA 15% tł., Szpinak baby, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Olej rzepakowy, Sok z cytryny świeżo wyciskany, Czosnek, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Sól, Chrzan (zawiera MLEKO, DWUTLENEK SIARKI), Rozmaryn, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 873 kJ/448 kcal
Tłuszcz: 32,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,5 g
Węglowodany: 28,3 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 23,9 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: