Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.12 Star
  • Less Gluten

Sałatka z fasolką szparagową, morelami, kaparami i fetą, orzechy pekan, sos winegret

Fasolka szparagowa zielona, Morele, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Olej rzepakowy, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), ORZECHY PEKAN, ., Sok z cytryny świeżo wyciskany, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 219 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 24,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
Węglowodany: 14,6 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 8,4 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: