Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.25 Star
  • Less Gluten

Sałatka z wędzonym łososiem, zieloną fasolką, burakiem i kaszą jaglaną, sos jogurtowo-majonezowy

Burak, Fasolka szparagowa zielona, Łosoś wędzony na zimno (ŁOSOŚ atlantycki, sól), Kasza jaglana, JOGURT naturalny 2% tł., Rukola, Majonez (Olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ) (woda, GORCZYCA biała, GORCZYCA czarna, ocet spirytusowy, ocet jabłkowy, sól, cukier, stabilizator (guma ksantanowa, guma guar), przyprawy, barwnik (kurkumina)), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Olej rzepakowy, Sól, Cukier, Czosnek, Pieprz czarny, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 965 kJ/470 kcal
Tłuszcz: 21,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 45,1 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 23,0 g
Sól: 3,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: