Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Zupa gulaszowa z kurczakiem i pieczarkami

Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Kurczak (pierś), Pieczarka, Papryka czerwona, Marchew, Cebula biała, ŚMIETANA 15% tł., Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), Pietruszka, Olej rzepakowy, SELER korzeniowy, Koncentrat pomidorowy 30%, Natka pietruszki, MASŁO 82% tł., Papryka słodka, Sól, Cukier, Papryka ostra, Liść laurowy, Ziele angielskie, Imbir, Kolendra, Tymianek, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona)

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 057 kJ/253 kcal
Tłuszcz: 10,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,6 g
Węglowodany: 18,3 g
w tym cukry: 12,1 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 21,5 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: