Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.3 Star
  • Dairy Free

Indyk z makaronem ryżowym, brokułami i kukurydzą, sos sojowo-imbirowy

Brokuł, Indyk, Kukurydza, Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), SEZAM biały, Szczypiorek, Olej rzepakowy, Cukier, Sok z cytryny, Sól, Imbir różowy marynowany, Czosnek, Pieprz czarny, Przyprawa gyros (zawiera GORCZYCĘ), Tymianek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
844 kJ/202 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 23,7 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 15,1 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: