Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.14 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Drobiowy burger z burakiem i serem pleśniowym, kasza jaglana, chutney śliwkowy

Indyk, Śliwki, Kasza jaglana, Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Burak, JAJA kurze, płatki OWSIANE bezglutenowe, Cebula czerwona, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Cukier, Mąka ziemniaczana, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sól, Olej rzepakowy, Czosnek, Cynamon, Pieprz czarny, Pieprz cayenne, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 534 kJ/367 kcal
Tłuszcz: 10,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 40,9 g
w tym cukry: 7,9 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 26,7 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: