Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star

Zupa szparagowa z ziemniakami i koperkiem

Woda, Szparagi, Śmietanka 18% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen), Ziemniaki, Marchew, Por, Koperek, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Olej rzepakowy, Liść laurowy, Pieprz czarny, Sól, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
698 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 10,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 17,5 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 4,7 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: