Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star

Pudding z chałki, serek truskawkowy, borówki

zapiekanka 50% (chałka (ciasto: mąka PSZENNA, woda, JAJA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), drożdże; kruszonka: mąka PSZENNA, oleje roślinne (olej rzepakowy, olej rzepakowy w pełni uwodorniony, olej kokosowy), cukier), JAJA kurze, MLEKO spożywcze 2% tł., cukier), borówka amerykańska 36%, twarożek 14% (SER twarogowy półtłusty, truskawki, serek homogenizowany waniliowy (MLEKO, ŚMIETANKA, cukier, skrobia kukurydziana, aromat, pokruszona laska wanilii 0,02%, barwnik: karoteny, kultury bakterii), ksylitol), mięta

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 002 kJ/479 kcal
Tłuszcz: 14,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 68,2 g
w tym cukry: 8,6 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 20,2 g
Sól: 1,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: