Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.58 Star

Krem pomidorowy z tortellini ze szpinakiem i ricottą

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Woda, Tortellini z ricottą i szpinakiem (semolina z PSZENICY durum, woda, szpinak, mąka PSZENNA, SER ricotta, SER, JAJA, marchew, sól, pietruszka, papryka, skrobia ziemniaczana, pieprz), Koncentrat pomidorowy 30%, Cebula biała, Olej rzepakowy, Sól, Bazylia, Czosnek, Cukier, Zioła prowansalskie (oregano, bazylia, tymianek, cząber, estragon, rozmaryn), Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
406 kJ/97 kcal
Tłuszcz: 3,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 12,7 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 3,1 g
Sól: 1,5 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: