Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.41 Star
  • Less Gluten

XXX_Frytki polentowe z oliwkami i sosem pomidorowym

Woda, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), MLEKO spożywcze 2% tł., Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Kasza kukurydziana, Cebula biała, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Koncentrat pomidorowy 30%, MASŁO 82% tł., Tymianek, Olej rzepakowy, Czosnek, Sól, Cukier, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
911 kJ/218 kcal
Tłuszcz: 10,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Węglowodany: 23,1 g
w tym cukry: 4,7 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: