Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star
  • Less Gluten

Indyk w sosie szparagowym, pieczone ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

Ziemniaki, Indyk, Szparagi, Kapusta pekińska, Jabłko, Olej rzepakowy, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Ogórek kiszony (ogórki, woda, czosnek, chrzan, koper, sól), Marchew, Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), Woda, Cebula, Sól, Papryka słodka, MASŁO 82% tł., Koperek, Cukier, Oliwa z oliwek, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sok z cytryny, Imbir, Kolendra, Pieprz czarny, Sok z limonki, Tymianek, Czosnek, Kmin rzymski, Kurkuma

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 376 kJ/568 kcal
Tłuszcz: 24,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,9 g
Węglowodany: 49,1 g
w tym cukry: 8,9 g
Błonnik: 10,9 g
Białko: 40,2 g
Sól: 2,3 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: