Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.53 Star

Lasagne z dyniowym ragu z wołowiną i salsiccią, sałatka z rzodkiewką i sosem pomarańczowo-bazyliowym

MLEKO spożywcze 2% tł., Rzodkiewka, Dynia, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), Makaron lasagne (mąka semolina z PSZENICY durum), Wołowina, Wieprzowina, Sok pomarańczowy, Olej rzepakowy, Marchew, SELER korzeniowy, Sałata lodowa, Włoska kiełbasa, Rukola, Roszponka, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Cebula biała, MASŁO 82% tł., MASŁO klarowane, Koncentrat pomidorowy 30%, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Gałka muszkatołowa, Bazylia, Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 292 kJ/309 kcal
Tłuszcz: 18,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany: 22,6 g
w tym cukry: 7,2 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 13,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: