Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star
  • Less Gluten

Sałatka z wędzonym twarogiem, brokułami i pestkami dyni, sos winegret

brokuł 31%, pomidorki 31%, ser twarogowy wędzony 20% (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), sos winegret 8% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny), szpinak baby 8%, dynia pestki 2%

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
665 kJ/159 kcal
Tłuszcz: 13,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
Węglowodany: 6,7 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: