Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Vegan

Curry z czerwonej soczewicy i batatów z kolendrą, ryż brązowy

curry 66% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), batat, woda, napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), soczewica czerwona, cebula biała, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, sok z limonki, czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), czosnek, imbir różowy marynowany, liście kafiru, pieprz czarny, sól), ryż 34% (ryż brązowy, sól), kolendra

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
3 026 kJ/724 kcal
Tłuszcz: 21,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,8 g
Węglowodany: 106,8 g
w tym cukry: 12,4 g
Błonnik: 16,9 g
Białko: 21,1 g
Sól: 1,0 g

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: