Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.16 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

XXX_Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem, sos winegret

Ziemniaki, Pstrąg wędzony (filet z PSTRĄGA wędzonego, sól), Olej rzepakowy, Cebulki marynowane (Cebulka (zawiera SIARCZYNY), woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; barwnik: ryboflawiny), Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Sok z cytryny, Natka pietruszki, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 724 kJ/412 kcal
Tłuszcz: 20,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 40,0 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 17,8 g
Sól: 2,2 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gorczyca
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: