Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Sałatka z makaronem orzo, pieczonymi warzywami i greckim serem, olej z pestek dyni

burak 24% (burak, ocet balsamiczny, olej rzepakowy, cukier, czosnek, sól, tymianek, pieprz czarny), makaron 24% (makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), sól, olej rzepakowy), marchew 24% (marchew, sól), roszponka 10%, ser typu feta 10% (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), olej z pestek dyni 6%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
874 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 11,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 22,6 g
w tym cukry: 8,3 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: