Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star

Sałatka z makaronem orzo, pieczonymi warzywami i greckim serem, olej z pestek dyni

Burak, Marchew, Roszponka, Makaron orzo (mąka PSZENNA, woda), Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), Olej z pestek dyni, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Cukier, Sól, Czosnek, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
848 kJ/203 kcal
Tłuszcz: 12,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 19,2 g
w tym cukry: 6,9 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 4,4 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: