Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.48 Star

Pizza batatowa z pieczarkami, serem wędzonym i sosem żurawinowym

Batat, Mąka PSZENNA, Pieczarki, Szpinak baby, Ser wędzony (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii), Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Dżem żurawinowy, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cukier, Sól, Proszek do pieczenia, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Oregano

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
835 kJ/200 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 29,9 g
w tym cukry: 5,1 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 5,8 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: