Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Pierś kurczaka z suszoną szynką na puree z batatów, sałatka z kaparami i sosem pomarańczowo-bazyliowym

Kurczak (pierś), Marchew, Batat, Ziemniaki, Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Szynka szwarcwaldzka, Sok pomarańczowy, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Olej rzepakowy, Sałata mix, Musztarda dijon (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Miód pszczeli, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Bazylia, Pieprz czarny, Sól, .

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 604 kJ/622 kcal
Tłuszcz: 30,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 40,1 g
w tym cukry: 14,9 g
Błonnik: 10,0 g
Białko: 47,7 g
Sól: 4,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: