Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.23 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Sałatka z makaronem, wędzonym pstrągiem, pomidorkami, marynowanymi cebulkami i oliwkami, sos winegret

Pomidorki daktylowe, Pstrąg wędzony (filet z PSTRĄGA wędzonego, sól), Makaron świderki bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), Cebulki marynowane z balsamico, Oliwki zielone (Oliwki, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), Sałata mix, Olej rzepakowy, Sok z cytryny, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sól, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 397 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 17,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 32,5 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 12,5 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: