Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.33 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Vegan

Curry z batatami, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca, makaron ryżowy

Batat, Szpinak, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Ciecierzyca, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Makaron ryżowy (mąka ryżowa, sól, woda), Woda, Cebula biała, ORZECHY NERKOWCA, Olej rzepakowy, Sok z limonki, Sól, Czerwona pasta curry (czerwone chili suszone, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, przyprawy (nasiona kolendry, kminek mielony)), Czosnek, Pieprz czarny, liście kafiru, Ziele angielskie

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 649 kJ/394 kcal
Tłuszcz: 15,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,3 g
Węglowodany: 57,9 g
w tym cukry: 7,4 g
Błonnik: 6,8 g
Białko: 11,3 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: