Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.64 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z kurczakiem, żółtym serem, pomidorkami i sosem Cezara

Kurczak (pierś), Pomidorki daktylowe, Sałata rzymska, Ser Gouda (MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka, barwnik: karoteny, skrobia ziemniaczana), Majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), JOGURT naturalny 2% tł., Olej rzepakowy, Woda, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Sok z cytryny, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Sól, Papryka słodka, Imbir, Anchois (filety ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), Sos worcestershire (zawiera SELER), Czosnek, Pieprz czarny, Kmin rzymski, Tymianek, Kolendra, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 090 kJ/261 kcal
Tłuszcz: 14,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 3,7 g
w tym cukry: 1,6 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 29,0 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: