Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.18 Star

Zielony naleśnik z soczewicą i sosem pomidorowym

Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Soczewica czerwona, Cebula biała, Mąka PSZENNA pełnoziarnista, MLEKO spożywcze 2% tł., Koncentrat pomidorowy 30%, Woda, Por, JAJA kurze, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Olej rzepakowy, Natka pietruszki, Szpinak baby, Kiełki słonecznika, Siemię lniane, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Cukier

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 006 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 35,1 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 7,0 g
Białko: 13,6 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: