Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.54 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, boczkiem i parmezanem, sos Cezara

sałata rzymska 36%, pomidorki 21%, JAJA kurze 17%, boczek wędzony (zawiera SOJĘ) 12%, sos 11% (majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), JOGURT naturalny 2% tł., ser parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), sok z cytryny, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), anchois (ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), czosnek, sos worcestershire (zawiera SELER), pieprz czarny, olej rzepakowy), ser parmezan 4% (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA))

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 182 kJ/522 kcal
Tłuszcz: 40,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,1 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 26,7 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: