Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.59 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Sałatka z jajkiem, szparagami, parmezanem i sosem Cezara

pomidorki 27%, szparagi 27% (szparagi, sól, czosnek, pieprz czarny, oliwa z oliwek), JAJA kurze 18%, sałata mix 13%, sos 10% (majonez (Olej rzepakowy, musztarda (woda, ocet, GORCZYCA, sól, przyprawy), woda, żółtka JAJ kurzych), JOGURT naturalny 2% tł., ser parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), sok z cytryny, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), anchois (ANCHOIS, olej słonecznikowy, sól), czosnek, sos worcestershire (zawiera SELER), pieprz czarny, olej rzepakowy), ser parmezan 3% (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), cebula dymka 2%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 016 kJ/243 kcal
Tłuszcz: 17,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 10,5 g
w tym cukry: 3,6 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 13,7 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: