Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.13 Star

Sałatka z indykiem, fetą i truskawkami, sos miodowo-balsamiczny, grzanki razowe

Truskawki, Indyk, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Olej rzepakowy, Sałata mix, Miód pszczeli, Woda, Sól, Papryka słodka, Czosnek, Imbir, Kolendra, Pieprz czarny, Tymianek, Kmin rzymski

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 657 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 20,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,4 g
Węglowodany: 33,8 g
w tym cukry: 12,4 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 22,1 g
Sól: 1,6 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: