Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.06 Star

Galette orkiszowe z botwinką i ricottą

Mąka ORKISZOWA, Burak, Ser ricotta (serwatka z MLEKA krowiego, ŚMIETANKA, sól), Botwinka, MASŁO 82% tł., JAJA kurze, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Kiełki rzodkiewki, Czosnek, Olej rzepakowy, Sól, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
470 kJ/112 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,6 g
Węglowodany: 7,1 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 4,2 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: