Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.15 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten

Tofu z botwinką i sezamem, makaron ryżowy, sos sojowo-imbirowy

Botwinka, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Burak, Makaron ryżowy (mąka ryżowa, woda), Olej sezamowy (olej SOJOWY, olej SEZAMOWY), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Szczypiorek, SEZAM biały, Cukier, Sok z cytryny, Imbir różowy marynowany, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 204 kJ/288 kcal
Tłuszcz: 14,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 31,0 g
w tym cukry: 4,6 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 12,5 g
Sól: 2,9 g

Alergeny

  • gluten
  • sezam
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: