Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.21 Star

Naleśnik pełnoziarnisty ze szpinakiem, fetą i oliwkami, sos pomidorowy, świeże warzywa

Szpinak, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Pomidorki daktylowe, MLEKO spożywcze 2% tł., Mąka PSZENNA pełnoziarnista, Ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), JAJA kurze, Cebula biała, Roszponka, Oliwki czarne (Woda, oliwki czarne, sól, stabilizator: glukonian żelazowy), Koncentrat pomidorowy 30%, Woda, Olej rzepakowy, Czosnek, Bazylia, Sól, Pieprz czarny, Cukier, Oregano, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
930 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 9,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
Węglowodany: 25,6 g
w tym cukry: 5,9 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 10,9 g
Sól: 0,8 g

Alergeny

  • gluten
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: