Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Sałatka z awokado, jajkiem i grzankami bezglutenowymi, sos musztardowy

JAJA kurze 24%, pomidorki 23%, ogórek zielony 20%, awokado 13% (awokado, sok z cytryny), grzanki 8% (chleb bezglutenowy (Skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko SOJOWE, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, cukier, psyllium, sól, glukoza, ekstrakt drożdżowy, syrop buraczany, kwas mlekowy, koncentrat winogronowy, mączka soczewicy, regulator kwasowości: octan sodu), olej rzepakowy, czosnek, sól), rukola 7%, sos 5% (olej rzepakowy, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sok z cytryny, miód pszczeli, sól, pieprz czarny), dynia pestki 1%

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 668 kJ/399 kcal
Tłuszcz: 25,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 30,3 g
w tym cukry: 13,9 g
Błonnik: 4,2 g
Białko: 12,7 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: