Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.04 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Sałatka z komosą ryżową, granatem, mango i krewetkami, sos limonkowy z chili

Mango, Krewetki koktajlowe (KREWETKI indo-pacyficzne przy przybrzeżne (Solencera crassicornis), woda, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; barwnik: ekstrakt z papryki), Komosa ryżowa czarna, ORZECHY PISTACJOWE, Sok z limonki, Granat, Roszponka, Oliwa z oliwek, Cytryna, Cukier, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Olej rzepakowy, Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Sól, Natka pietruszki, Czosnek, Sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), Papryczka chili, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 004 kJ/240 kcal
Tłuszcz: 10,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 19,1 g
w tym cukry: 5,4 g
Błonnik: 3,0 g
Białko: 18,8 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • orzechy
  • ryby i produkty pochodne
  • skorupiaki i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: