Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.09 Star
  • Dairy Free

Sałatka z quinoa, wędzonym tofu i karmelizowaną marchewką, sos orzechowy

Marchew, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Komosa ryżowa, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Woda mineralna niegazowana, Granat, Rukola, Olej rzepakowy, Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Miód pszczeli, Sok z limonki, Czosnek, Sól, Kiełki rzodkiewki, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Woda, Imbir, Chili, Ocet ryżowy (woda, ryż), syrop klonowy

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
1 778 kJ/425 kcal
Tłuszcz: 17,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
Węglowodany: 48,0 g
w tym cukry: 12,0 g
Błonnik: 10,4 g
Białko: 20,0 g
Sól: 2,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: