Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.22 Star
  • Less Gluten

Sałatka z serem provolone, cebulkami marynowanymi w occie balsamicznym i rukolą, pesto z orzechów włoskich

Pomidorki daktylowe, Cebulki marynowane z balsamico, Rukola, Ser Provolone (krowie MLEKO, sól, podpuszczka), ORZECHY WŁOSKIE, Oliwa z oliwek, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Natka pietruszki, Czosnek, Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Sól

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
491 kJ/117 kcal
Tłuszcz: 8,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 8,5 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • jaja
  • mleko
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: