Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star

Farfalle z czarną soczewicą, kremowym sosem z serem Lazur, fasolka szparagowa z czosnkiem

Makaron pełnoziarnisty (mąka makaronowa PSZENNA pełnoziarnista), Fasolka szparagowa żółta, Fasolka szparagowa zielona, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Woda, Soczewica czarna, Ser mascarpone (MLEKO pasteryzowane, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ser pleśniowy Lazur (MLEKO pełne pasteryzowane, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti), Natka pietruszki, Olej rzepakowy, bulion warzywny (baza bulionu warzywnego 69,6% (woda, sól, ekstrakt drożdży, warzywa 6,2% (marchew, cebula, por, czosnek, korzeń SELERA), olej słonecznikowy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny, sól morska), woda, cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z PSZENICĄ, SELEREM), kurkuma), Sól, MASŁO 82% tł., ORZECHY WŁOSKIE, Czosnek, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję XXL

Wartość energetyczna:
3 729 kJ/891 kcal
Tłuszcz: 42,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,2 g
Węglowodany: 86,3 g
w tym cukry: 8,4 g
Błonnik: 16,0 g
Białko: 33,6 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • gluten
  • mleko
  • orzechy
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: