Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
3.96 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Orzechowe klopsiki z tofu w sosie pomidorowym, puree ziemniaczano-marchewkowe, surówka z młodej kapusty

Kapusta młoda, Tofu wędzone (woda, ziarno SOI, sól, substancja wiążąca - siarczan wapnia, aromat dymu wędzarniczego wyprodukowany z buczyny), Ziemniaki, Marchew, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Cebula dymka, Cukier, Papryczka jalapeno marynowana, Ocet ryżowy (woda, ryż), Sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), Koncentrat pomidorowy 30%, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Cebula czerwona, płatki OWSIANE bezglutenowe, Sok z limonki, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy, Koperek, Czosnek, Sól, Pieprz czarny, Papryka słodka, Kmin rzymski, Gałka muszkatołowa

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 343 kJ/321 kcal
Tłuszcz: 16,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Węglowodany: 32,3 g
w tym cukry: 15,7 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 16,2 g
Sól: 3,4 g

Alergeny

  • gluten
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: