Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Ciecierzyca z pieczarkami i suszonymi pomidorami, puree ziemniaczano-groszkowe, sałatka z ogórkiem i rzodkiewką z sojową śmietaną czosnkową

Ciecierzyca, Groszek zielony, Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Ogórek zielony, Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Ziemniaki, Rzodkiewka, Pieczarka, Kokosowa alternatywa śmietany (Mleczko kokosowe (woda, ekstrakt z kokosa), tłuszcz kokosowy, mąka tapiokowa, białka bobu, substancja zagęszczająca: pektyny, wegańskie kultury bakterii), Sałata rzymska, Koncentrat pomidorowy 30%, Olej rzepakowy, Cebula biała, Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Sambal oelek (papryka chili, sól, cukier, ocet), Czosnek, Pieprz czarny, Sok z cytryny, Rozmaryn, Majeranek, Sól

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 442 kJ/584 kcal
Tłuszcz: 36,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g
Węglowodany: 72,2 g
w tym cukry: 14,6 g
Błonnik: 19,5 g
Białko: 23,7 g
Sól: 2,5 g

Alergeny

  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: