Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.44 Star
  • Less Gluten

Sałatka z twarogiem wędzonym, burakiem i rukolą, sos winegret

Burak, Ser twarogowy wędzony (MLEKO, ŚMIETANKA, MLEKO w proszku, kultury mleczarskie), Rukola, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Cukier, Czosnek, Dynia pestki, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Sól, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
954 kJ/228 kcal
Tłuszcz: 16,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,7 g
Węglowodany: 16,7 g
w tym cukry: 12,5 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 6,3 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gorczyca
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to:
HH15