Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.45 Star
  • Less Gluten
  • Less Carb

Indyk w sosie parmezanowym, bezglutenowe spaghetti, sałata z sosem winegret

indyk 40% (indyk, czosnek, olej rzepakowy, cukier, liść laurowy, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, woda), makaron 20% (makaron spaghetti bezglutenowy (ryż brązowy, żółta kukurydza, biała kukurydza, ryż biały, skrobia ziemniaczana, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól, olej rzepakowy), sos 18% (woda, ser parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), MASŁO 82% tł., wywar warzywny (zawiera SELER), czosnek, sól, pieprz czarny, olej rzepakowy), pomidorki 9%, ogórek zielony 6%, rukola 3%, sos winegret 3% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny)

Wartość odżywcza na porcję M

Wartość energetyczna:
1 864 kJ/446 kcal
Tłuszcz: 18,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
Węglowodany: 31,2 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 39,0 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja
  • mleko
  • seler

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: