Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.32 Star
  • Dairy Free
  • Less Gluten
  • Vegan

Dyniowe risotto z masłem orzechowym i chrupiącymi fistaszkami

Dynia, Ryż basmati, Napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), Marchew, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), Cebula biała, Sok z limonki, ORZESZKI ZIEMNE, Sos sojowy tamari (woda, ziarno SOI, sól, ocet spirytusowy), Kiełki słonecznika, Sól, Wywar warzywny (zawiera SELER), Olej rzepakowy, Pieprz czarny, Rozmaryn

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
836 kJ/200 kcal
Tłuszcz: 13,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Węglowodany: 20,3 g
w tym cukry: 3,2 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,7 g

Alergeny

  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • seler
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: