Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star
  • Dairy Free

Indyk w glazurze miodowej, kasza pęczak, karmelizowana marchewka i pasternak

marchewka i pasternak 30% (marchew, pasternak, miód pszczeli, sos sojowy jasny (woda, SOJA, sól, mąka PSZENNA, cukier), olej rzepakowy, papryka ostra, papryka słodka, pieprz czarny, sól, tymianek), kasza jęczmienna pęczak 30% (Kasza JĘCZMIENNA pęczak, sól), indyk 26% (indyk, powidła śliwkowe, krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), miód pszczeli, sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), oliwa z oliwek, mąka ziemniaczana), glazura 13% (powidła śliwkowe, krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), miód pszczeli, sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), oliwa z oliwek, mąka ziemniaczana), natka pietruszki 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 338 kJ/320 kcal
Tłuszcz: 4,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 51,6 g
w tym cukry: 22,8 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 19,4 g
Sól: 1,1 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: