Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.46 Star

Lasagne z batatów ze szpinakiem, sos pomidorowy, sałatka z dressingiem winegret

lasagne 74% (szpinak, batat, MLEKO spożywcze 2% tł., ser mozzarella (MLEKO pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, skrobia ziemniaczana), ser typu feta (MLEKO pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: glukonolakton), cebula biała, pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), mąka PSZENNA pełnoziarnista, JAJA kurze, MASŁO 82% tł., bułka tarta (Mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól), czosnek, pieprz czarny, sól, gałka muszkatołowa, olej rzepakowy), sos 12% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cebula biała, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 30%, sól, czosnek, pieprz czarny), papryka 9% (papryka czerwona, papryka żółta), sos winegret 3% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny), sałata mix 2%

Wartość odżywcza na porcję XXL

Wartość energetyczna:
3 846 kJ/920 kcal
Tłuszcz: 57,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19,6 g
Węglowodany: 80,9 g
w tym cukry: 24,6 g
Błonnik: 16,2 g
Białko: 39,6 g
Sól: 4,9 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: