Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.36 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Sałata rzymska ze szparagami, ciecierzycą, pomidorkami i płatkami migdałów, razowe grzanki, wegański sos cezar

Szparagi, Ciecierzyca, Pomidorki daktylowe, Chleb razowy (Mąka ŻYTNIA (w tym mąka ŻYTNIA razowa), woda, sól), Sałata rzymska, Wegański majonez (Woda, olej roślinny rzepakowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, GORCZYCA, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, ocet spirytusowy, sól, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa, barwnik: karoteny), MIGDAŁY w płatkach, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Kapary w zalewie (Kapary, woda, sól, ocet winny), Sok z cytryny, Płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), Woda mineralna niegazowana, Czosnek, Syrop klonowy, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny, Tymianek, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
771 kJ/184 kcal
Tłuszcz: 4,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28,1 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0,6 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: