Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
0 Star

Sałatka z jabłkiem, burakiem i orzechowym dressingiem

Burak, Jabłko, Ser feta owczo-kozi (MLEKO owcze pasteryzowane 70%, MLEKO kozie pasteryzowane 30%, sól, kultury starterowe, podpuszczka mikrobiologiczna), Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Woda mineralna niegazowana, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Czosnek, Cukier, Sok z limonki, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Sos sojowy ciemny (woda, barwnik: karmel, cukier, sól, SOJA, barwnik: karmel amoniakalny, PSZENICA), Sos rybny (SARDELA, sól, woda, cukier), Sól, Tymianek, Chili, Pieprz czarny

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
928 kJ/222 kcal
Tłuszcz: 12,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 25,8 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 8,3 g
Sól: 0,9 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • gluten
  • mleko
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne
  • ryby i produkty pochodne
  • soja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: