Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.24 Star
  • Less Gluten

Dorsz po portugalsku, pieczone ziemniaki ratte

Ziemniaki ratte, DORSZ polędwica, Kolorowa papryka (Papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona), Pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), Cebula biała, Oliwki kalamata (Oliwki, olej rzepakowy, woda, sól, kwas octowy (ocet)), Olej rzepakowy, Śmietanka 30% tł. (ŚMIETANKA, stabilizator: karagen, mleczan wapnia), Koncentrat pomidorowy 30%, Ocet winny biały (ocet winny, przeciwutleniacz: DWUTLENEK SIARKI), Czosnek, Kiełki słonecznika, Cukier, Sól, Pieprz czarny, Rozmaryn

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 412 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 11,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 33,6 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 5,5 g
Białko: 21,2 g
Sól: 0,4 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • mleko
  • ryby i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: