Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.39 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free
  • Vegan

Makaron z ciecierzycy aglio e olio z wegańskim parmezanem, sałatka z dressingiem

makaron 63% (makaron z ciecierzycy (mąka z ciecierzycy, woda), szpinak, pomidory suszone w oleju (Pomidory suszone, olej roślinny, ocet winny), oliwa z oliwek, natka pietruszki, czosnek, sambal oelek (czerwona papryka chili, sól, cukier, ocet), olej rzepakowy, sól), ogórek zielony 14%, pomidorki 14%, rukola 4%, sos winegret 3% (oliwa z oliwek, sok z cytryny, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), syrop klonowy, sól, pieprz czarny), parmezan z nerkowców 1% (ORZECHY NERKOWCA, płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), sól)

Wartość odżywcza na porcję XL

Wartość energetyczna:
2 103 kJ/503 kcal
Tłuszcz: 31,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 47,9 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 14,6 g
Białko: 19,6 g
Sól: 1,0 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: