Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.38 Star
  • Dairy Free
  • Vegan

Roślinne burgery z czerwonej soczewicy z chutneyem z czerwonej cebuli, orzechowe puree z batatów, blanszowana zielona fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa zielona, Batat, Cebula czerwona, Soczewica czerwona, Marchew, Ziemniaki, Kasza jaglana, Pasta z orzeszków ziemnych (ORZESZKI ZIEMNE prażone), Cebula biała, Olej rzepakowy, Krem balsamiczny (zawiera DWUTLENEK SIARKI), Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Cukier, Woda, płatki OWSIANE bezglutenowe, Czosnek, Sól, Roślinny Zamiennik Jajek (tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykori), substancja zagęszczjąca: guma guar, czarna sól himalajska Kala Namak, barwnik naturalny: karoteny roślinne), Pieprz czarny, Kmin rzymski, Papryka wędzona, Tymianek

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
1 295 kJ/310 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 44,4 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 13,1 g
Sól: 0,5 g

Alergeny

  • dwutlenek siarki
  • orzeszki ziemne i produkty pochodne

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: