Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.4 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Risotto mocno pomidorowe z wegańskim parmezanem i bazylią, sałatka warzywna z winegretem

risotto 52% (ryż arborio, woda, pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), marchew, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 30%, cebula biała, czosnek, olej rzepakowy, płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), cukier, oregano, pieprz czarny, sól, cynamon), ogórek zielony 17%, papryka żółta 17%, rukola 6%, sos winegret 5% (olej rzepakowy, sok z cytryny, miód pszczeli, musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), sól, pieprz czarny), parmezan z nerkowców 3% (ORZECHY NERKOWCA, płatki drożdżowe (suszone drożdże nieaktywne), sól), bazylia 1%

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
865 kJ/207 kcal
Tłuszcz: 8,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 27,7 g
w tym cukry: 3,0 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,2 g

Alergeny

  • gorczyca
  • orzechy

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: