Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.49 Star
  • Less Gluten

Indyk w sosie tikka masala, ryż brązowy

sos 45% (pulpa pomidorowa (Pomidory, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), napój kokosowy (Ekstrakt kokosowy, woda), cebula biała, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy, sól, czosnek, kolendra, imbir różowy marynowany, garam masala (nasiona kolendry, kmin rzymski, cynamon, imbir, czarny pieprz, nasiona kopru włoskiego, goździki, anyż, gałka muszkatołowa, zielony kardamon), pieprz czarny), ryż 29% (ryż brązowy, sól), indyk 26% (indyk, jogurt grecki light (MLEKO pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone MLEKO w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), kmin rzymski, papryka słodka, chili, cynamon, sól), kolendra

Wartość odżywcza na porcję L

Wartość energetyczna:
2 516 kJ/602 kcal
Tłuszcz: 19,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12,1 g
Węglowodany: 61,0 g
w tym cukry: 10,8 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 43,0 g
Sól: 2,0 g

Alergeny

  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: