Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.41 Star

Sałatka z kuskusem, pieczonym burakiem, ogórkiem, pomidorem i tartym parmezanem, miodowy winegret

Burak, Ogórek zielony, Pomidorki daktylowe, Kasza kuskus (zawiera PSZENICĘ), Rukola, Olej rzepakowy, Ser Parmezan (MLEKO, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: lizozym (z białka JAJA)), Miód pszczeli, Ocet balsamiczny (ocet winny, koncentrat moszczu winogronowego, barwnik: karmel amoniakalno-siarczynowy), Sok z cytryny, Musztarda (woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, sól), Cukier, Czosnek, Sól, Tymianek, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
665 kJ/159 kcal
Tłuszcz: 9,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 15,7 g
w tym cukry: 6,3 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,3 g

Alergeny

  • gluten
  • gorczyca
  • jaja
  • mleko

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: