Karta dania z cateringu dietetycznego NTFY
4.07 Star
  • Less Gluten
  • Dairy Free

Bezglutenowa lasagne z czarną soczewicą, dynią i beszamelem, sałatka z pomidorkami, rukolą, sos winegret

Dynia, Pomidorki daktylowe, Makaron lasagne bezglutenowy (skrobia kukurydziana, JAJA, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, emulgator E 471; substancja zagęszczająca: guma guar), Napój ryżowy (Baza ryżowa (woda, ryż), olej słonecznikowy, wapń, sól morska, stabilizator: guma gellan, regulatory kwasowości: fosforany potasu, witaminy: B12, D2), Olej rzepakowy, Rukola, JAJA kurze, Soczewica czarna, Cebula biała, Sok z cytryny, Mąka ryżowa, Czosnek, Miód pszczeli, Musztarda francuska (zawiera GORCZYCĘ), Imbir różowy marynowany, Sól, Liść laurowy, Gałka muszkatołowa, Pieprz czarny, .

Wartość odżywcza na porcję S

Wartość energetyczna:
823 kJ/197 kcal
Tłuszcz: 10,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 22,5 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,7 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,1 g

Alergeny

  • gorczyca
  • jaja

Kalkulator kalorii

1500, 2000, 2500 czy więcej? Jaka ilość kalorii będzie dla Ciebie odpowiednia? Uzupełnij pola i poznaj swoje potrzeby oraz swojego organizmu.

Jaki jest Twój cel
Ile masz wzrostu i ile ważysz?
Ile masz lat a ile ćwiczysz?
Twoja płeć?

Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to: